AŞÇILIK ÖNLİSANS PROGRAMI |
|||||
---|---|---|---|---|---|
Yeterliliğin Düzeyi ve Öğrenme Alanı | |||||
Önlisans Derecesi |
2 |
120 |
Örgün |
|
PEH İLE KÖÇ VE PÖÇ İLİŞKİSİ |
PROGRAM EĞİTİM HEDEFLERİ (PEH) | KURUMSAL ÖĞRENME ÇIKTILARI (KÖÇ) | ||||||||||||||
KPÖÇ1 | KPÖÇ2 | KPÖÇ3 | KPÖÇ4 | KPÖÇ5 | |||||||||||
-Bilimsel bilgi ve bilimsel düşünme temelinde sorgulayıcı tutuma sahip | -İş Yapma Problem Çözme Ve Çatışma Yönetimi | ||||||||||||||
-Uygulama dersleri bünyesinde, öğrencilerin ufuklarını açmak ve farklı mutfakları görmelerini sağlamak üzere zaman zaman İstanbul’da yer alan otel mutfaklarına, yöresel tatlı üreticilerine, catering firmalarına ve pastanelere geziler yapılmaktadır. Bu geziler sayesinde öğrenciler hem işletmelerin çalışma sistemlerini hem de farklı alet ekipmanları görme imkanına sahip olmaktadırlar. Ayrıca gruplar halinde küçük uygulamalar yapabilmekte ve işletme sahipleri ile aşçılardan püf noktalarını öğrenebilmektedirler. | -Liderlik Ve Takım Çalışması | ||||||||||||||
-Bağımsız veya ekip içinde çalışma ve sorumluluk alma davranışı gelişmiş | -Etik ve Sosyal Sorumluluk | ||||||||||||||
-Dünya mutfaklarında tanınan geleneksel yemeklerin kökeni, etkileri ve ülkelere göre özelliklerini bilen ve ülke mutfaklarının yemeklerini hazırlayabilen | -Yazılı ve Sözlü İletişim Ve Etkileşim | ||||||||||||||
-Gastronomi ve Sanat alanlarına yönelik donanıma sahip olan ve edindiği bilgi ve becerileri uygulayabilen | -Eleştirel Düşünebilme, Yaratıcı ve Yenilikçi Düşünce Geliştirme | ||||||||||||||
-Besin ve kimya arasındaki ilişkiyi , besinin hazırlama ve pişirme süreçlerinde geçirdiği kimyasal ve yapısal değişikliklerin nedenini açıklayabilen | -Stratejik ve Girişimci Anlayış Geliştirebilme | ||||||||||||||
-Uygulanan eğitim programı süresince öğrencilerin kazanımları; Aşçılık mesleğinin temel kavramlarını kurallarını anlama becerisi, bu kavram ve kuralları kullanarak yeme-içme ile ilgili olguları açıklama ve analiz etme becerisi, menü planlama, pişirme yöntemleri, ülkemizin yöresel mutfakları bilgi ve kullanma becerisi, gastronomi terminolojisine hakimiyet, yeterli düzeyde yabancı dil bilgisine sahip olmak ve uygulayabilmek. | -Sorumluluk Alma ve Bağımsız Karar Verebilme | ||||||||||||||
-Değişimi Yönetebilme | |||||||||||||||
-Öğrenmeyi Öğrenme, Kişisel ve Sosyal Gelişim | |||||||||||||||
-Küresel Bakış Açısı Geliştirme | |||||||||||||||
-Teknolojiyi Kullanabilme ve Dijital Yeterlilik | |||||||||||||||
-Kültürel Bilinç ve İfade | |||||||||||||||
-Sosyal ve Yurttaşlık Yeterliliği | |||||||||||||||
-Yabancı Dilde İletişim |