ANASAYFAKURUMSAL BİLGİLEREĞİTİM VE ÖĞRETİM PROGRAMLARI AşçılıkSERTİFİKA PROGRAMLARIÖĞRENCİLER İÇİN FAYDALI BİLGİLER, KAYNAKLAR VE SERVİSLERFAYDALI LİNKLER VE DÖKÜMANLARİLAVE VE DESTEKLEYİCİ BİLGİLER

AŞÇILIK ÖNLİSANS PROGRAMI

Kazanılan Yeterlilik
Program Süresi (Yıl)
Toplam AKTS Kredisi
Öğretim Şekli
Yeterliliğin Düzeyi ve Öğrenme Alanı


Önlisans Derecesi


2


120


Örgün
  • TYÇ Yeterlilik Türü: Önlisans
  • TYÇ, TYYÇ, EQF-LLL, ISCED (2011): 5. Düzey
  • QF-EHEA: Kısa Düzey
  • Yönelim: Önlisans (Mesleki)
  • Sınıflandırma (ISCED 2013):101 Temel Öğrenme Alanı:81
  • Kategori: Ana Yeterlilik

PEH İLE KÖÇ VE PÖÇ İLİŞKİSİ

(Üniversitemizdeki eğitim-öğretim programlarının öğrenme çıktıları, program eğitim hedefleri ve kurumsal düzeyde tanımlanmış olan kurumsal öğrenme çıktıları göz önünde bulundurularak tasarlanmaktadır. Aşağıdaki matris, ilgili eğitim-öğretim programı için tanımlanmış olan program öğrenme çıktıları ile programın eğitim hedefleri ve kurumsal öğrenme çıktıları arasındaki bağı göstermektedir.)
PROGRAM EĞİTİM HEDEFLERİ (PEH)
KİLİT PROGRAM ÖĞRENME ÇIKTILARI (KPÖÇ)
KURUMSAL ÖĞRENME ÇIKTILARI (KÖÇ)
KPÖÇ1 KPÖÇ2 KPÖÇ3 KPÖÇ4 KPÖÇ5
-Bilimsel bilgi ve bilimsel düşünme temelinde sorgulayıcı tutuma sahip -İş Yapma Problem Çözme Ve Çatışma Yönetimi
-Uygulama dersleri bünyesinde, öğrencilerin ufuklarını açmak ve farklı mutfakları görmelerini sağlamak üzere zaman zaman İstanbul’da yer alan otel mutfaklarına, yöresel tatlı üreticilerine, catering firmalarına ve pastanelere geziler yapılmaktadır. Bu geziler sayesinde öğrenciler hem işletmelerin çalışma sistemlerini hem de farklı alet ekipmanları görme imkanına sahip olmaktadırlar. Ayrıca gruplar halinde küçük uygulamalar yapabilmekte ve işletme sahipleri ile aşçılardan püf noktalarını öğrenebilmektedirler. -Liderlik Ve Takım Çalışması
-Bağımsız veya ekip içinde çalışma ve sorumluluk alma davranışı gelişmiş -Etik ve Sosyal Sorumluluk
-Dünya mutfaklarında tanınan geleneksel yemeklerin kökeni, etkileri ve ülkelere göre özelliklerini bilen ve ülke mutfaklarının yemeklerini hazırlayabilen -Yazılı ve Sözlü İletişim Ve Etkileşim
-Gastronomi ve Sanat alanlarına yönelik donanıma sahip olan ve edindiği bilgi ve becerileri uygulayabilen -Eleştirel Düşünebilme, Yaratıcı ve Yenilikçi Düşünce Geliştirme
-Besin ve kimya arasındaki ilişkiyi , besinin hazırlama ve pişirme süreçlerinde geçirdiği kimyasal ve yapısal değişikliklerin nedenini açıklayabilen -Stratejik ve Girişimci Anlayış Geliştirebilme
-Uygulanan eğitim programı süresince öğrencilerin kazanımları; Aşçılık mesleğinin temel kavramlarını kurallarını anlama becerisi, bu kavram ve kuralları kullanarak yeme-içme ile ilgili olguları açıklama ve analiz etme becerisi, menü planlama, pişirme yöntemleri, ülkemizin yöresel mutfakları bilgi ve kullanma becerisi, gastronomi terminolojisine hakimiyet, yeterli düzeyde yabancı dil bilgisine sahip olmak ve uygulayabilmek. -Sorumluluk Alma ve Bağımsız Karar Verebilme
-Değişimi Yönetebilme
-Öğrenmeyi Öğrenme, Kişisel ve Sosyal Gelişim
-Küresel Bakış Açısı Geliştirme
-Teknolojiyi Kullanabilme ve Dijital Yeterlilik
-Kültürel Bilinç ve İfade
-Sosyal ve Yurttaşlık Yeterliliği
-Yabancı Dilde İletişim